Lesaanbod

Cursus van 5 lessen: Dansen met je peuter

Dit seizoen starten we weer met cursussen voor de allerkleinste. Samen met mama/papa (of een andere verzorger) kom je met je dreumes/peuter lekker swingen op muziek.

Je word meegenomen in een les vol fantasie, verhaal, muziek, oefeningen voor het motoriek en gewoon lekker plezier hebben. Even quality time met je kindje!  

 

Deze lessen vinden plaats in de dansstudio in De Lier, achterlaantje 10 in Basisschool de Achtsprong. 

  

Kidsdance 

Kids dance wordt speciaal gegeven voor kids in de leeftijd 4 t/m 7 jaar. Deze les is een voorbereiding op de streetdance lessen. We zijn bezig met coördinatie en techniek oefeningen. Er wordt gedanst op muziek van nu en leuke choreografieën aangeleerd.

Ook is er genoeg ruimte in deze les voor de kinderen om hun eigen creativiteit en fantasie kwijt te kunnen.


Streetdance

Streetdance is een stoere dansstijl. Ook in deze les zijn de coördinatie-, en techniek oefeningen belangrijk maar je werkt ook aan je conditie. En natuurlijk gaan we vooral op de muziek van nu helemaal uit ons dak.

 

Wil jij ook nieuwe moves leren en lekker knallen in een stoere streetdance groep, dan ben je in deze lessen aan het goede adres.

 

Klassiek Ballet

Klassiek ballet, de basis voor iedere danser! We besteden veel aandacht aan jouw houding, souplesse en presentatie. In de klassieke balletlessen ga je leren hoe je je benen en voeten goed kunt strekken, uitdraaien en je doet spierversterkende oefeningen. Zo wordt het dansen veel makkelijker! 

 

Je danst in het midden van de zaal, leert verschillende sprongen en draaien en danspassen.

Aan de barre leer je een plie en tendu en sierlijke armbewegingen. Bij 'over de diagonaal' leer je verschillende manieren om door de ruimte te bewegen. 

 

Creativiteit, improvisatie, presentatie en heel veel dansplezier in de les...Dit wordt wel heel echt!

 

Hip Hop

Onder Hip Hop vallen vele verschillende stijlen zoals: Locking, Popping, House, etc. Het leuke van Hip Hop is dat er met de tijd steeds nieuwe stijlen ontstaan.

De lessen zijn heel gevarieerd en de combinaties ook, zo kun je de ene week een hele stoere combinatie doen en de week erop weer heel sexy.

Ook is het vaak zo dat Hip Hop choreografieen op de beat (hip hop fast) en op de tekst van de muziek (hip hop lyrical) worden gemaakt en niet op de tellen. Oftewel een grote uitdaging! 

 

Zumba

Tijdens een Zumba les worden er verschillende stijlen, zoals cumbia, merengue, salsa en reggaeton, gecombineerd met fitness en dans. Hierdoor ontstaat er een leuke interval routine die gemakkelijk te volgen is voor iedereen. Op deze manier werk je niet alleen aan je conditie, maar verbrand je ook nog eens heel veel calorieën.

Zumba is o.a. effectief voor je armen, benen en buikspieren. Maar het allerbelangrijkste is: ZUMBA IS FUN!! Plezier en gezelligheid staan in deze les voorop zodat je soms niet eens door hebt dat je bezig bent met een zware work-out.

 

Kom gewoon een gratis proefles doen dan weet je hoe het is. In het lesrooster vind je een les voor 16+ en meerdere lessen voor volwassenen. Bij Dance Innovation krijg je les van gecertificeerde Zumba docenten.

 

Moderne dans

 

Moderne dans is een dans waarbij je je lichaam gebruikt als communicatiemiddel. Je wilt met je lichaam dus iets overbrengen op je publiek. Door modern te dansen kan je emoties en gevoelens uitbeelden door deze in je dans proberen te leggen door bewegingen.

 

 

Moderne dans ontstond toen mensen opzoek gingen naar andere manieren van dansen dan alleen het klassieke ballet. Moderne dans is dus ontstaan omdat mensen niet meer die strakke regels van het ballet wilden. Moderne dans is vrij en je kan er je eigen beweging in leggen.

 

Tijdens deze les train je je hele lichaam in flexibiliteit, kracht, coordinatie en expressie.

 

Dancemix 13+ 

Kan je niet kiezen welke les je moet doen en wil je het liefst alles? In deze les komen meerdere stijlen aanbod zoals onder andere Modern, Lyrical Jazz, Streetdance, Hip Hop..

 

Net waar de docent zin in heeft! :-)

Laat je verrassen! 

Instagram