Dans & Balans

Een nieuwe wereld, een nieuw concept ❤️

Al bijna 15 jaar geef ik danslessen aan kinderen in verschillende leeftijden. Op o.a. basisscholen, de opvang, de BSO en al 10 jaar met veel plezier op mijn eigen dansschool. Kinderen komen op hele trouwe basis naar mijn danslessen en het is heel erg leuk om ze wekelijks te zien groeien en bloeien. Dat is altijd mijn grootste drijfveer geweest om te blijven doen wat ik doe. Ik krijg zoveel enthousiasme en warmte terug. 

Maar wat zou ik graag meer willen doen dan alleen 1 uurtje per week.
Inspiratie heb ik gekregen uit het organiseren van vakantie activiteiten en het enthousiasme wat kwam uit bijvoorbeeld de dans3daagse waarin ik langere tijd aaneensluitend met de kinderen in contact kon zijn. Vanuit dit oogpunt: langer samen zijn in combinatie met mijn interesse in mindfullness, yoga en spiritualiteit is deze nieuwe cursus ontstaan. Het lijkt me te gek om meer tijd en aandacht te kunnen hebben voor de kinderen dan even vluchtig tijdens de dansles. En dat is nu mogelijk tijdens deze middagen! Waarom Dans en Balans?

Wat gaat er allemaal in het hoofd om van een kind. Hoe kunnen we ze helpen bij hun ontwikkeling? Met bewustzijn en inlevingsvermogen zal ik deze middagen invulling geven waarbij het kind en zijn/haar zelfliefde en ontwikkeling centraal staat. Ik geloof dat door middel van warme, liefdevolle en positieve aandacht er ruimte zal ontstaan voor juist die punten die op dat moment voor het kind van belang zijn. Ik verdeel de middagen in 3 onderdelen namelijk: Lichaam, Bewustzijn en creativiteit. 


Inhoud van de middagen: 

We beginnen de middag met een soep, gezonde snacks en wat te drinken waar we de dag/week met elkaar doornemen. Hoe gaat het met iedereen? Daarna doorlopen we de 3 onderdelen. 

 

Lichaam
We gaan natuurlijk bewegen!
We zijn bezig beweging door middel van dans, eigen creatie, lichaamshouding, samenwerken en contact met elkaar. 


Bewustzijn
We geven aandacht aan hoe onze gedachtes en gevoelens werken en gaan met verschillende oefeningen hiermee aan de slag. Een aantal voorbeelden waar ik met de leerlingen aan wil werken: 

- Voor jezelf opkomen, praten met een ik-boodschap. 

- Complimentjes geven aan jezelf en aan elkaar.

- Lief en aardig zijn voor jezelf en voor andere. 

- Gedachtens en gevoelens rustig en op een rijtje krijgen.

- Ontspannen. 


Creativiteit

Creatief zijn. Elke keer maken we iets moois wat aan het einde van de middag mee naar huis kan als aandenken. Ook doen we een schrijfopdracht om te leren identificeren wie je bent en wat je leuk vind.

 

We eindigen de middag met een rondje om te kijken hoe iedereen de middag heeft ervaren en sluiten daarna af in rust door middel van ademhalingsoefeningen, een begeleide meditatie aan de hand van een mooi verhaal. 

 

Aanmelden:
Leeftijd: 7 tot 12 jaar (overleg altijd mogelijk) 

Data: woensdag 16 september, 30 september en 14 oktober van 13.00u - 15.30u (met middag eten) 

 

Leefitjd: 12 tot 15 jaar (overleg altijd mogelijk) 
Data: Vrijdag 11 september, 9 oktober, 6 november van 17.00u - 19.30u (met avond eten) 

 

Kosten: €75,-

Aanmelden kan via: Anouk@danceinnovation.nl

Bij iedere aanmelding hoort ook een telefonisch intake gesprekje om de leerling alvast wat beter te leren kennen. De reeks kan door gaan bij minimaal 7 aanmeldingen en er geld een maximum van 10 aanmeldingen per groep. 

 

Facebook

Instagram